Metodeudviklingsprojektet

Metodeudviklingsprojektet “Styrk børn og unges hverdagsfællesskaber – brug kunsten!” forløb fra d. 1. marts 2023 til d. 31. december 2024. Projektet blev finansieret af Johan Schrøders Fond, Den A.P. Møllerske Støttefond og Ole Kirk’s Fond. (Logoer findes i dropbox-mappe). 

Hvad handlede projektet ”Styrk børn og unges hverdagsfællesskaber – brug kunsten!” om?

Kunsten kan overskride grænser: Kulturelle, sociale, personlige – og brugt rigtigt kan den være lige netop det redskab, som får det fastlåste barn til at bryde ud i sang, forme en skulptur, skabe sig en rolle i en forestilling, og måske et nyt grundfæstet ståsted i livet – kort sagt tilegne sig en ny udtryksform, en ny færdighed, et nyt sprog, som sætter den enkelte fri til at blomstre i fællesskabet, og hvor man står bedre rustet til at klare de knubs livet har givet een og måtte give een fremover.

Normalt besøger Den Røde Drage og Dragekompagniet børn i sammenhænge, der er langt fra en almindelig hverdag, men en hovedidéerne bag dette projekt var at arbejde med de udsatte børn og unge i deres hverdagsfællesskaber såsom kommunal daginstitution og folkeskole.

En hovedtanke var nemlig også, at dragepasserne ikke skulle vide, hvem der er de udsatte i forløbet for at undgå den stigmatisering, som børnene og de unge oplever så rigeligt andre steder i deres hverdag.

Alle børn og unge var lige meget på gyngende grund til en begyndelse – og denne nulstilling – gav de ellers stigmatiserede en chance for at redefinere sig selv, at genstarte eller ”reboote” sig selv.

Overordnet byggede projektet videre med de byggesten, som dragepasserne over en årrække er uddannet og trænet i som del af både Den Røde Drages og foreningen Dragekompagniets virke – og selvfølgelig dragepasserne i forvejen fagligt professionelle forudsætninger.

Lyt til den spændende podcast produceret af Rakkerpak Productions her: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/dragekompagniet/id1773289547