Dragepassere

Gruppen af dragepassere er øverst fra venstre: Joe Hansen, Poul Tagora, Rebekka Bernadette Berg, Ann Charlott Skogøy, Lone Frederiksen Kirkebye, Irene Ditzel, Janne Kjærsgaard, Tabitha Jespersen.
I midten fra venstre Olga Baunbæk Reilly, Astrid Kjær Jensen, Gitte Pørksen, Birgit Rastrup Larsen og på knæ Sif Jessen Hymøller.
Forest: Ida Marie Tjalve.
Uden for foto: Karina Nielsen og Signe Marie Schmidt-Jacobsen

Når børn og unge møder Foreningen Dragekompagniet vil det være dem vi kalder dragepassere.

Dragepasserne er folk, der arbejder professionelt som billedekunstnere, musikere, skuespillere og kunsthåndværkere. De har erfaring med udsatte børn og forældre og med at skabe ro, intensitet og glæde i nærværet, og med at iværksætte og opfinde aktiviteter sammen med børn, som sikre, at det enkelte barn får opmærksomhed og rum til at udfolde drømme og idéer.

For at blive dragepasser forudsættes relevante kunstneriske, håndværksmæssige og pædagogiske kvalifikationer og dels oplæring i metoder og koncept. Hvis du har interesse i dette, kan vi tale sammen om mulighederne, kontakt Dragekompagniet på post@dragekompagniet.dk

Her kan du læse mere om nogle af dragepasserne

  Janne Kjærsgaard, også formand for foreningen

Jeg hedder Janne Kjærsgaard og er født i 1951, har boet og arbejdet i København siden 1969. Uddannet pædagog, socialarbejder i “Døgnkontakten for bortløbne børn og unge”, sekretær på Den sociale Højskole og seminarielærer.
Siden 1991: Med Heksen børne- og dukketeater, fortælling og værksteder på Bornholms Dukketeaterfestival,  københavnske skoler og institutioner, biblioteker, museer og andre kulturinstitutioner landet over. Den blå Heks på Rigshospitalet siden 2000.
I samarbejde med Kirkens Korshær Drejervej/projektleder i Den røde Drage, siden 2007.Har organiseret & deltaget i alle besøg med Den røde Drage 2007-2018. Formand i Foreningen Dragekompagniet siden 2017. Holder allermest af fortælling, dukke/børneteater og improvisation for og sammen med børn – og af samarbejdet med de øvrige dragepassere!
Ann Charlott  Skogøy, Bornholm
er uddannet tekstil unika kunsthåndværker med en kandidatgrad fra KADK og har siden efteruddannet sig 1 år på KUA i kulturformidling. Efter flere Erasmus+ seminarer og deltagelse på cirkusfestivaler har Ann tilegnet sig viden om social og pædagogisk tilgang i kreative processer i samarbejde med unge på kanten af samfundet. Ann bor og arbejder som tekstilkunstner og kunstformidler på Bornholm.

  Astrid Kjær Jensen

Jeg hedder Astrid Kjær Jensen, jeg er født i 1983 i Nordjylland. Jeg er uddannet dukkespiller, fra Ernst Busch-skolen i Berlin (2007-2011) og arbejder primært som freelance dukkespiller på danske børneteatre.
Jeg har været dragepasser i Den Røde Drage siden 2012,  og det er især dukkebyg og dukkespil/skuespil jeg arbejder med, når jeg er med Den Røde Drage på tur. Derudover holder jeg meget af at lave diverse værksteder med børn.
www.handmaids-berlin.de
www.animani.org 
  Birgit Rastrup Larsen
 
Jeg hedder Birgit Rastrup Larsen. Jeg er født 8 marts 1946 på Frederiksberg. Jeg er uddannet væverske og har arbejdet som selvstændig textil / multi kunstner siden 1969 med undervisning, udstilling og salg af egne arbejder: textilskulptur, billedesyning, broderi/ collage, masker, dukketeaterforhæng og teaterdukker m.m. Jeg har været med i Hesbjerg (amatør) Dukketeater 1978 – 90, og i mit eget lille Hesbjerg Dukketeater fra 2001 – 2018. Siden 2014 har jeg været Dragepasser, mest i fængslerne samt i 1 krisecenter. Jeg elsker at arbejde kreativt med børn og materialer: lave masker, dukker, små teaterrum, som der kan fortælles og spilles eventyr i.
  Gitte Pørksen, Bornholm
Har det meste af sit liv arbejdet i den socialpædagogiske verden.
Hun har været instruktør og underviser i Cirkus Stjerneskud  i 15 år.
Har deltaget i mange Erasmus+ projekter (europæiske ungdomsudvekslinger ,seminarer)  som leder, underviser og facilitator.
I dette arbejde har Gitte arbejdet med unge og børns kreative processer, i mange forskellige sammenhænge.
Desuden deltaget i Erasmus+ seminarer om det at arbejde med samfundets udsatte.
Gitte har været med til at afholde forskellige kulturprojekter for børn og unge i Gellerupparken Århus, hvor målgruppen var udsatte børn med særlige behov.
Bor og arbejder på Bornholm.

  Ida Marie Tjalve, Bornholm mm.

Jeg hedder Ida Marie Tjalve. Jeg er født i 1978. Er uddannet som dukkespiller og dukkemager på Little Angel Theatre og London School of Puppetry.
Arbejder freelance med forskellige teaterkompagnier i både ind- og udland. Kunstnerisk leder af Bornholms Dukketeaterfestival 2008-2017.
Dragepasser ved Den røde Drage siden 2009. Siden 2013 bosat på Bornholm og leder af Dragekompagniet på Bornholm siden 2018.

Musik, gøgl, workshops og dukketeater er min gebet i og omkring Den røde Drage og Dragekompagniet.

www.theatrumelasticum.dk

 

  Irene Ditzel

Irene Ditzel er født i 1949 og uddannet pædagog i 1973, årskursus 1985, studier i International Pædagogik 1990 og var leder af en integreret institution (vuggestue, børnehave, fritidshjem) i København NV 1982-2014.

  Joe Hansen

Jeg hedder Joe Hansen, og er født 1959 på Lolland. Billedkunstner, tidligere musiker. Mangeårig ansættelse på Orlogsmuseet, beskæftiget med udstilling, sejlads, formidling. Socialpædagogisk arbejde i klub, legeplads og varmestue i områder med udsatte børn &  voksne. Uddannet og arbejdet indenfor bl.a. special- og undervisning af børn & voksne i såvel folkeskole som andet regi, fx dansk for tosprogede, billedkunst og sløjd. Siden 2001 medspiller og scenebygger i Heksen Børne- og dukketeater.  Siden 2007 dragepasser i Den røde Drage, de seneste år primært ved besøg i fængsler. Særlige områder i Dragesammenhæng: flyvedrager, billedkunst & skulptur, teater og scenebyg, samt chauffør.

  Karina Nielsen

Karina Nielsen er født i 1969 og uddannet dukke- og skuespiller på Akademi for Figurteater i Norge, arbejder freelance på produktioner på teater, film og TV i ind- og udland, og turnerer med forestillinger med Teater AstaBasta” – afvikler desuden huskunstnerprojekter, workshops og undervisning.

  Sif Jessen Hymøller

Jeg hedder Sif Jessen Hymøller og er født i 1978, bor i Roskilde med mand og 2 småbørn.
Blev uddannet folkeskolelærer i 2006 samt efteruddannelse på London School of Puppetry i 2007. Har erfaring med børn fra 10 år som pædagogmedhjælper i vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoler. Siden 2007: Har arbejdet professionelt som dukkespiller og dukkemager i 12 år, – både på TV og teater. Er kunstnerisk leder af eget teater – Teater Håndholdt. Afholder workshops i spil med dukker for både børn og voksne. Har erfaring med projektledelse på større kunstneriske projekter med både børn og voksne samt diverse huskunstner projekter i børnehaver og folkeskoler.
Jeg arbejder med det for øje, at teateret ikke blot skal underholde, men overraske, inspirere og skabe illusioner. Jeg er fascineret af det meditative i at føre en dukke og elsker den poesi, der opstår, når en dukke går igennem forvandlingen fra dødt materiale til en levende karakter med sjæl.

  Tabitha Larsen Jespersen

Tabitha Jespersen er uddannet International/Interkulturel Socialrådgiver og blev i 2024 kandidat i Kultur- og Sprogmødestudier + Socialvidenskab fra Roskilde Universitet. Tabitha er oprindelig fra Bornholm og har siden hun flyttede til København i 2009 arbejdet som ansigtsmaler og er bl.a. Tilknyttet Rigshospitalets børneafdelinger. Yderligere har Tabitha mange års erfaring som pædagogmedhjælper i fritids- og juniorklub, hvor hun herunder har haft ansvaret for udvikling og formidling af institutionens krea/kunstværksted. 

Poul Tagora Nielsen, Bornholm
er uddannet Pottemager, med eget værksted på Bornholm.
Har undervist på ungdomsskole i keramik og foto. Tryllekunstner, og har de sidste 25 år haft fast optræden i Brændesgårdshaven. Har ltid haft et hjerte for børnehåndbold og som formand for børneudvalget i DHF, været med til at udvikle træningsmetoder, som læg-ger vægt på leg. Har altid spillet musik og teater. Har i perioder arbejdet på asylcenter og institution
for udviklingshæmmede.

Jytte Pedersen

Jeg hedder Jytte Pedersen og jeg er født på Bornholm i 1958, hvor jeg boede de første 17 år af mit liv. I 2002 vendte jeg tilbage til klippeøen efter at jeg i en del år havde arbejdet i voksenpsykiatrien i København og omegn. I 2008 blev jeg uddannet folkeskolelærer og sideløbende var jeg skoleguide på NaturBornholm. Formidling af natur og lokalhistorie er blandt mine store interesser.